Witaj! Zaloguj się do swojego konta.

Polityka prywatności (RODO)

Mobilkarm.pl sklep internetowy mobilkarm.pl jest prowadzony przez CDS Jan Sawa z siedzibą w Brzegu Dolnym przy ul. Kolejowej 3.

Służy on sprzedaży Użytkownikom produktów zoologicznychi.

Cel ten może być osiągnięty jedynie wówczas, gdy użytkownicy serwisu dokonają zakupów na stronie.

 

W praktyce dane te dotyczą zarówno osób fizycznych, jak też przedsiębiorców. Podanie przez Użytkownika danych osobowych jest dobrowolne, jednakże w celu realizacji usługi niezbędne.

W celu zapewnienia najwyższego poziomu bezpieczeństwa otrzymanych od wszystkich użytkowników danych Mobilkarm.pl przyjęła określone strategie, które są zapisane w dokumencie „Polityka prywatności”. Strategie te  mają na celu ochronę danych dotyczących wszystkich użytkowników, aczkolwiek w szczególności mają na uwadze osoby fizyczne.

 

Strategie bezpieczeństwa CDS Jan Sawa są następujące:

1.Dane użytkowników przetwarzane są na podstawie przepisów prawa, a w szczególności przepisów Rozporządzenia  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych  w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych) z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) zwanego dalej „RODO” i ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

2.Administratorem danych osobowych jest: CDS Jan Sawa z siedzibą w Brzegu Dolnym, ul. Kolejowa 3 pod numerem NIP: 9880204141 REGON: 021504945.

3.Z inspektorem ochrony danych można się skontaktować wysyłając wiadomość

na adres e-mail: kontakt@mobilkarm.pl

4.Użytkownicy strony Mobilkarm.pl pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej.

5. Dostęp do wszystkich systemów informatycznych Mobilkarmt.pl jest kontrolowany. Użytkownik ma prawo  dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do  przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

6.Dane osobowe nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim bez wyraźnej zgody Użytkownika  z zastrzeżeniem instytucji upoważnionych prawem. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego bez wyraźnej zgody.

7.Dane osobowe Użytkownika będą przechowywane przez Administratora od momentu ich powierzenia przez Użytkownika do momentu cofnięcia przez Użytkownika zgody, za wyjątkiem prawnie usprawiedliwionych celów Administratora.

8. Każdy Użytkownik ma prawo wniesienia skargi do Prezesa UODO, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych  dotyczących Użytkownika narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27  kwietnia 2016 r.

9. Partnerzy Mobilkarm.pl mogą uzyskiwać jedynie ogólne dane na temat użytkowników (np. Firmy kurierskie), bez wskazania konkretnych danych określonych użytkowników.

10. Do danych osobowych przetwarzanych przez Mobilakrm.pl mają bezpośredni dostęp jedynie uprawnieni pracownicy. Zobowiązani są oni do zachowania danych w tajemnicy i uniemożliwienia dostępu osobom trzecim.

11.Serwer, na którym Mobilkarm.pl przechowuje dane, jest chroniony wszelkimi możliwymi środkami technicznymi. Mobilkarm.pl wykorzystuje wysokiej klasy urządzenia i oprogramowanie do utrzymywania bezpieczeństwa danych przechowywanych w systemach informatycznych. Ponadto przeglądarka internetowa może przechowywać na dysku komputera pliki tekstowe (ang. „cookies”). W plikach „cookies” znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych. Należy podkreślić, że zawartość plików „cookies” nie pozwala na identyfikację użytkownika. Za ich pomocą nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

Mobilkarm.pl. przechowuje pliki „cookies” na komputerach użytkowników w celu:

•utrzymania po zalogowaniu sesji użytkownika, dzięki której użytkownik nie musi na każdej stronie wpisywać nazwy użytkownika i hasła,

•dopasowania serwisów do potrzeb użytkowników, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień, parametrów wyszukań i personalizację interfejsu użytkownika,

•prezentacji produktów o treści najbardziej zbliżonej do zainteresowań użytkownika,

•tworzenia ankiet internetowych i zabezpieczania ich przed wielokrotnym głosowaniem przez te same osoby.

Oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych bardzo często domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Informacje o sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej. Informujemy, że istnieje możliwość takiego skonfigurowania przeglądarki internetowej, która spowoduje, że możliwość przechowywania plików „cookies” na dysku twardym komputera zostanie całkowicie wyłączona. Niedokonanie zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym

Jakkolwiek CDS Jan Sawa wszelkimi możliwymi metodami zmierza do zapewnienia pełnego bezpieczeństwa danych przekazywanych przez użytkowników za pomocą za pomocą 

Mobilkarm.pl i zachowuje przy tym wysoki poziom staranności wymagany od profesjonalisty, nie można wykluczyć, iż dane te będę niewłaściwie wykorzystywane przez pracowników lub przez osoby trzecie. CDS Jan Sawa nie może ponosić  odpowiedzialności za takie zachowania.

Należy także pamiętać, że bezpieczeństwo przekazywanych danych zależy również od samego przekazującego dane. W tym  celu użytkownik przekazujący dane powinien przestrzegać określonych reguł ostrożności, w tym w szczególności dochować wszelkiej staranności, by otrzymane przez niego hasło nie zostało udostępnione osobom trzecim, a także dokonywać każdorazowego wylogowania się ze strony.

 

CDS Jan Sawa

ul. Kolejowa 3,

56-120 Brzeg Dolny

tel.: 724 20 20 40

kontakt@mobilkarm.pl

www.mobilkarm.pl

NIP: 988 020 41 41

 

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji:
Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał sie zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu:
Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV.

Dane zbierane automatycznie:
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami:
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?
W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążęnia Twojej karty kredytowej oraz firmie kurierskiej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań Użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych Użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym Użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?
Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą emailową nasz Newsletter.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?
Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częscią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")
Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?
Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności.
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Przelewy realizowane przez serwis Przelewy24

Realizacja Semacom

Faceebok